Bezwaar tegen de WOZ-waarde van je huis

De WOZ-waarde wordt gebruikt om de hoogte van belastingen en heffingen te bepalen, zoals de onroerendezaakbelasting. Als je het niet eens bent met de hoogte van de WOZ-waarde van je huis, kun je bezwaar maken. Je dient dan binnen zes weken na beschikkingsdatum, een bezwaarschrift te hebben ingediend. Laura Makelaardij & Advies begeleidt je professioneel en efficiënt. Carla, onze WOZ-specialist, heeft jarenlang zelf ‘in de WOZ’ gewerkt en ondersteunt je met het indienen van een goed onderbouwd bezwaarschrift. Hiermee bespaar je een hoop tijd en vergroot je de kans op verlaging van de WOZ-waarde maximaal. 

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van een geërfd huis

Heb je een erfenis ontvangen met daarin een woning? Ook dan kun je bij ons terecht. De erfbelasting bij een huis wordt berekend over de WOZ-waarde. Je hoeft de WOZ-waarde niet zonder meer te accepteren en kunt als erfgenaam alsnog bezwaar maken. Om als erfgenaam bezwaar te kunnen maken dient er eerst een nieuwe WOZ-beschikking bij de gemeente te worden aangevraagd. Als je de nieuwe WOZ-waarde dan nog steeds te hoog vindt, kan er een bezwaarschrift worden ingediend. 

Kosten indienen bezwaarschrift WOZ-waarde

Wil je je bezwaar laten indienen door Laura Makelaardij & Advies? Dan komt Carla bij je langs om je woning op te nemen (taxeren) en relevante zaken te bespreken. Vervolgens beoordeelt zij of de WOZ-waarde te hoog is vastgesteld. Als dit het geval is dan kan zij namens jou bezwaar indienen tegen de WOZ-beschikking. De kosten voor het indienen van een WOZ-bezwaar bedragen € 295,00 inclusief btw. Verkoop je je woning of de woning uit een nalatenschap via ons kantoor? Dan dienen we, indien noodzakelijk, kosteloos bezwaar voor je in.

Wordt de WOZ-waarde naar aanleiding van het bezwaar verlaagd dan ontvang je een proceskostenvergoeding. Deze ontvang je alleen als je een derde inschakelt voor het indienen van je bezwaar.

Heb je vragen of wil je ons inschakelen voor een bezwaarschrift? 

Neem gerust contact op.

Contact