Het verkooptraject

Een huis verkopen is voor ons dagelijkse kost, voor u is het iets dat u niet elk jaar doet. Misschien is het zelfs wel de eerste keer. Daarom kunt u hier lezen hoe het verkooptraject van een huis stap voor stap verloopt zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Hoe verloopt het verkooptraject?

1. Persoonlijk oriëntatiegesprek

We beginnen met een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Een huis verkopen is niet niks. U wilt met de juiste makelaar in zee gaan. Tijdens dit vrijblijvende gesprek:

  • komen we bij u langs om kennis te maken en ervaart u meteen of het klikt;
  • bespreken we de reden van de verkoop en horen we graag welke verwachtingen u van ons heeft;
  • leggen we uit hoe een verkooptraject eruit ziet, wat het kost en wat de voorwaarden zijn;
  • bekijken we uw woning van binnen en buiten om vervolgens, in stap 2, een onderbouwd verkoopadvies te kunnen geven.

2. Verkoopadvies

Met de woningopname bij de hand gaan we aan de slag met het verkoopadvies. Wij investeren tijd en energie in een uitgebreid vooronderzoek opdat wij u een eerlijk beeld willen schetsen. Van daaruit stellen we een verkoopadvies op. U vind daarin de te verwachten verkoopopbrengst, de meest ideale vraagprijs en de verkoopstrategie die bij uw situatie past. U ontvangt ons advies per e-mail, maar een persoonlijke toelichting in een vervolggesprek is ook altijd mogelijk.

3. Presentatie

Geïnteresseerde kopers komen pas als de vraagprijs en de presentatie van uw woning aantrekkelijk is. Daarom zorgen we naast het bepalen van de juiste vraagprijs ook voor een goede, uitnodigende eerste indruk. Als wij uw woning verkopen dan:

  • kunt u gratis gebruik maken van het advies van onze professionele woonstylist;
  • zorgen wij voor een professionle fotoreportage, interactieve plattegronden en (digitale) verkoopbrochures;
  • kunt u optioneel de presentatie uitbreiden met 360º foto's of woningvideo's;
  • presenteren wij uw woning op onze website, regionale en landelijke websites waaronder Funda.nl;
  • plaatsen we, in overleg met u, een 'te koop'-bord zodat ook voorbijgangers op uw woning attent gemaakt worden.

4. Bezichtigingen

We plannen, in overleg met u, de bezichtigingen en leiden de mensen rond in uw woning. Tijdens deze bezichtigingen hoeft u zelf niet thuis te zijn, sterker nog: het is zelfs beter van niet. Potentiële kopers durven vaak vrijuit te spreken en meer te vragen aan een makelaar als de verkoper niet aanwezig is. We plannen voldoende tijd in voor elke bezichtiging en zijn op tijd aanwezig om, indien noodzakelijk, gordijnen/rolluiken te openen en verlichting aan te maken. Vanzelfsprekend ontvangt u na elke bezichtiging een terugkoppeling met de eerste reactie van de kijker(s).

5. Onderhandelingen

In nauw overleg met u voeren wij de onderhandelingen met de mogelijke koper. De verkoopprijs is belangrijk, maar ook afspraken over de overdrachtsdatum, ontbindende voorwaarden en de mogelijke overname van roerende zaken dienen tijdens de onderhandelingen besproken te worden. Wij adviseren u, maar uiteindelijk beslist u of en met welk bod u akkoord gaat.

6. Koopovereenkomst

Als er overeenstemming is bereikt dan stellen wij de koopovereenkomst op. In deze overeenkomst worden alle gemaakte afspraken schriftelijk vastgelegd. U en de koper ontvangen de koopovereenkomst eerst als concept, als alles duidelijk en akkoord is gaan we over tot het ondertekenen van de koopovereenkomst.

7. Verkocht onder voorbehoud

Een koper heeft vrijwel altijd een financiering nodig voor de aankoop van een woning. In dat geval is er een ontbindende voorwaarde van financiering van toepassing en is uw woning 'verkocht onder voorbehoud' totdat de financiering van de koper definitief rond is. Wij houden de gestelde termijnen voor het verkrijgen van de financiering en de bankgarantie/waarborgsom in de gaten en houden tussentijds contact met de koper van uw woning.

8. De overdracht

Wij zorgen ervoor dat de getekende koopovereenkomst naar het notariskantoor wordt verzonden. De notaris wordt gekozen door de koper. De notaris stelt de concept akte van levering op die wij uiteraard voor u controleren. Voorafgaand aan het passeren van de akte doen wij de zogenaamde eindoplevering. Een laatste inspectie van de woning waarbij wij, u en de kopers een laatste ronde door de woning maken en tevens de meterstanden worden genoteerd.

9. Nazorg

We doen er alles aan om het verkooptraject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Toch kunnen er na het passeren van de akte nog vragen zijn van u of de koper. Ook dan staan we uiteraard voor u en de koper klaar.