Aankoopbegeleiding voor starters

Als starter heb je het momenteel moeilijk op de woningmarkt. Er is weinig aanbod en er is veel concurrentie. We horen van veel starters dat ze het zoeken en kopen van hun eerste woning spannend vinden. Hoe fijn is het dan als er een deskundige met je mee kijkt?

Wat wij als aankoopmakelaar voor jou kunnen betekenen

Je kunt kiezen voor een voordelig aankooppakket, maar ook het afnemen van losse diensten behoort tot de mogelijkheden. Naar keuze:

  • Begeleiden we je bij de (tweede) bezichtiging van de woning.
  • Bespreken we de woning samen na bezichtigen en geven we je advies over de waarde en over juridische en bouwkundige zaken.
  • Adviseren we je over de beste onderhandelingsstrategie.
  • Doen wij de onderhandelingen voor je.
  • Controleren we de concept koopovereenkomst.
  • Zijn we aanwezig bij de eindoplevering.

De voordelen van aankoopbegeleiding voor starters

Laten we eerlijk zijn: in deze markt kunnen we je niet garanderen dat we als aankoopmakelaar iets van de prijs af krijgen. Soms lukt het wel, soms niet. Dat is mede afhankelijk van het type woning, de prijsklasse, de mate van interesse en hoe lang de woning al te koop staat.

Wat in deze markt misschien wel belangrijker is, is ervoor zorgen dat de woning aan jou gegund wordt. Soms betekent dat dat je meer moet bieden dan de vraagprijs. Maar hoeveel, wat is nog reëel? We adviseren je over de hoogte van het bod en de beste onderhandelingsstrategie.

Andere voordelen van Laura Makelaardij & Advies inschakelen als jouw aankoopmakelaar zijn:

  • Je hebt een expert aan je zijde die alleen jouw belangen behartigt. Woningen aankopen (en verkopen) is voor ons dagelijkse kost.
  • We zijn niet emotioneel betrokken bij de aankoop en kunnen je daardoor objectief adviseren.
  • We nemen je veel werk uit handen en dat bespaart je geld, tijd, energie en regelwerk.

Wat kost een aankoopmakelaar voor starters?

Het tarief van ons aankooppakket is opgebouwd uit opstartkosten en een vaste courtage. Daarnaast brengen we een variabele courtage in rekening wanneer we de woning goedkoper voor jou kunnen aankopen. Zo weet je zeker dat we tijdens de onderhandelingen er alles uithalen wat er in zit. Je kunt ook kiezen voor losse aankoopdiensten. Onze tarieven kun je bekijken in onze brochure.

Aankoopcoach

Als je ons inschakelt als aankoopcoach, dan heb je altijd een professionele makelaar tot je beschikking die jouw vragen beantwoord en je voorziet van advies. Daarnaast ondersteunen we je bij de belangrijkste onderdelen van het aankooptraject, zoals bijvoorbeeld het voorbereiden van bezichtigingen, het opstellen van een biedingsadvies en het controleren van de koopovereenkomst. Is volledige aankoopbegeleiding voor jou een stap te ver of simpelweg te duur? Dan is een aankoopcoach iets voor jou! Bekijk de tarieven in onze brochure.

Meer weten? Download onze uitgebreide brochure of neem contact op voor meer informatie.

Brochure Aankoopbegeleiding