Zo vertrouwd kan een nieuw jasje zijn!

Carla Frissen Vastgoed wordt Laura Makelaardij & Advies.

Als het om vastgoed gaat, zijn Carla Frissen en dochter Laura Frissen vertrouwde gezichten in Bunde en omgeving. Carla richtte het bedrijf in 1997 op. Sindsdien heeft ze heel wat mensen blij gemaakt met de aan- en verkoop of taxatie van hun huis. Hoewel moeder en dochter sinds 2014 het makelaarskantoor samen runnen, draagt het kantoor enkel de naam van Carla. Daar komt nu verandering in. 

Carla: “Buiten de naam is ook de huisstijl veranderd en hebben we een gloednieuwe website. Ik blijf zeker nog actief. We vormen samen een goed team en hebben veel kennis en ervaring. Maar de naamsverandering komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Uiteindelijk zal ik het stokje helemaal aan Laura overdragen”. 

Aandacht voor de klanten staat voorop in dit familiebedrijf. “Er komt altijd emotie kijken bij het kopen of verkopen van een huis. Wij luisteren, maar houden tegelijkertijd het hoofd koel en leggen alles zo helder mogelijk uit. Gewoon de dingen bij de naam noemen. Misschien is dat wel juist waarom de mensen zich zo snel op hun gemak bij ons voelen. We vinden het geen probleem om net dat beetje extra service te verlenen, ook buiten kantooruren. Klanten ervaren dit als prettig. Ze weten dat ze hoe dan ook op ons kunnen rekenen en dat we onze afspraken nakomen. Daarmee nemen we een hoop onrust weg”, legt Laura uit.

Het betrokken makelaarsduo hecht veel waarde aan kwaliteit. Ze zijn aangesloten bij de brancheorganisatie VBO en zijn SCVM gecertificeerd makelaar en NRVT gecertificeerd taxateur.  Carla: “Tot 2001 was makelaar een beschermde titel. Nu mag in principe iedereen zich makelaar noemen. Maar jezelf zo noemen staat niet automatisch gelijk aan vaardig of deskundig. De certificeringen en de lidmaatschappen zien erop toe dat wij onze kennis actueel houden en onszelf blijven ontwikkelen. Klanten krijgen dus echt waar voor hun geld.” 

Wat wel verandert, is dat het tweetal nu ook naar buiten treedt als specialist in het begeleiden van aan- en verkopen van woningen voor medioren (50-plussers) en senioren. Als Seniorkeurmakelaar® beschikt Laura over extra kennis en ervaring op het gebied van seniorenhuisvesting en/of aanpassing daarvan. Laura: “Medioren en senioren helpen geeft mij enorm veel voldoening. Door de ervaring voel je al snel aan wat de klant nodig heeft. Toch vind ik het evengoed belangrijk dat klanten hun verhaal kwijt kunnen. Hierdoor leer ik hun wensen nog beter kennen. We handelen altijd in het belang van de klant zonder daarbij de zakelijke kant uit het oog te verliezen. Ik ben een groot voorstander van aankoopbegeleiding. Het is vandaag de dag echt verstandig om een ervaren aankoopmakelaar in de arm te nemen. Mensen besparen hierdoor gemiddeld 5%. Op een koopsom van € 280.000 k.k. is dat toch al snel zo’n € 14.000.  Dat geld kun je, zeker als je ouder wordt, beter besteden aan de leuke dingen in het leven, toch? We hebben onze aankoopbegeleiding uitgebreid met onder andere een zoekservice. Aangezien we het belangrijk vinden dat onze klanten de regie houden, bepalen ze zelf welke onderdelen van aankoopbegeleiding we voor hen uitvoeren. In onze brochure staan alle mogelijkheden en tarieven uitgewerkt.” 

Wat met het oog op de aankomende WOZ-aanslag ook interessant is om te weten, is dat u Laura Makelaardij & Advies kunt inschakelen om een WOZ-bezwaar in te dienen. Carla: “Ik heb zelf jarenlang ‘in de WOZ’ gewerkt, dus ik weet hoe je met dit bijltje hakt. Ik ga eerst bij de mensen langs om alles te bespreken en de woning te taxeren. Op basis daarvan weten klanten of de WOZ-waarde te hoog is vastgesteld. In dat geval kan ik namens de klant een bezwaar tegen de beschikking indienen. Zo besparen mensen een hoop tijd en is de kans op verlaging van WOZ-waarde aanzienlijk groter."

Wilt u meer weten?
Op de nieuwe website vindt u, naast informatie over de volledige dienstverlening, ook nieuws en informatie over woningtaxaties, bouwtechnische keuringen en WOZ-bezwaren. Bezoek de website en neem gerust contact op. U heeft altijd rechtstreeks contact met Laura of Carla.