5 Vragen om jezelf te stellen als je je huis wilt verkopen

Er is nog steeds sprake van een zogenaamde verkopersmarkt. Dat wilt zeggen dat er veel vraag is naar koopwoningen, maar weinig aanbod. Nu is dan ook een gunstig moment om je huis te verkopen. Immers, weinig aanbod betekent ook weinig concurrentie van andere te koop staande woningen. Daarnaast zorgt schaarsheid voor hogere verkoopprijzen.

Als je overweegt je huis te verkopen is het goed om bij een aantal zaken stil te staan. In deze blog stellen we je 5 vragen om mee aan de slag te gaan.

1. Verkopen of verbouwen?

Een hoge verkoopopbrengst realiseren voor je eigen woning is natuurlijk heel mooi en zeker een reden om juist nu je huis te gaan verkopen. Maar na de verkoop van je eigen huis zul je zelf ook weer ergens moeten wonen. En als je wilt doorstromen naar een andere koopwoning, dan betaal jij voor die woning op jouw beurt natuurlijk ook de hoofdprijs.

Als je overweegt om je huis te gaan verkopen met de intentie om een andere woning aan te kopen, stel jezelf dan eerst de vraag hoe die nieuwe koopwoning eruit moet zien. Waar is je volgende woning bij voorkeur gelegen? Zoek je een kleiner huis of juist groter? Kijk eens rond op woningsites en kijk ook naar de vraagprijzen van huizen die je aanspreken. Past dit binnen jouw budget? En zo ja, ben je ook bereid om zo'n bedrag te betalen voor je nieuwe woning?

Waarom wil je verhuizen? Is het omdat aspecten van je huidige woning je niet meer bevallen? En zijn die aspecten wellicht met een verbouwing op te lossen of te verbeteren? En wat zou dat dan kosten?

Door meerdere scenario's te bekijken kun je uiteindelijk weloverwogen een beslissing maken.

2. Eerst kopen of eerst verkopen?

Als je hebt besloten dat je jouw woning gaat verkopen, stel jezelf dan de volgende vraag: ga je eerst verkopen of ga je eerst een andere woning aankopen? Beide opties hebben voor- en nadelen.

Door eerst je eigen huis te verkopen heb je zekerheid dat je huis daadwerkelijk verkocht is en hoef je je geen zorgen te maken over eventuele dubbele lasten. Ook weet je de verkoopopbrengst van je huis en je eventuele overwaarde. Het feit dat je huis definitief verkocht is kan echter ook een bepaalde onrust met zich meebrengen. Want waar ga je wonen als je nog geen nieuwe woning gevonden hebt maar wel uit je eigen huis moet? Ga je dan tijdelijk huren? Of ga je daardoor misschien (onbewust) overhaaste beslissingen nemen en ook bieden op woningen die het eigenlijk net niet zijn?

Eerst een ander huis kopen geeft je de zekerheid dat je onderdak hebt zodra je eigen woning verkocht is. Daarnaast kun je er de tijd voor nemen. Duurt de verkoop van jouw huis toch langer dan gepland terwijl je als iets anders hebt gekocht? Of heb je kopers die pas later willen passeren? Dan kun je te maken krijgen met dubbele lasten. Bekijk samen met een hypotheekadviseur van tevoren goed of je deze dubbele lasten wel kunt (en wilt) dragen.

3. Wat is jouw huis waard?

Bij het maken van een verkoopbeslissing is ook de te verwachten verkoopopbrengst van jouw huis relevant. Die bepaalt immers voor een deel ook het budget voor de nieuwe woning.

Om zelf een inschatting te maken kun je onderzoek doen naar de waarde van woningen in de directe omgeving. Waar staan deze huizen voor te koop en (belangrijker) waar zijn ze voor verkocht? Let bij het vergelijken van deze woningen ook op afmetingen, staat van onderhoud en bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen. Als VBO Makelaar kunnen wij gebruik maken van een database met daarin alle transactiegegevens. Je kunt zelf koopsommen opvragen bij het Kadaster.

In ons gratis Verkoop Magazine leggen we je uit hoe wij de te verwachten verkoopopbrengst van je huis bepalen en hoe we de vraagprijs strategisch vastellen. Vraag het gratis magazine direct hier aan.

4. Wat is de onderhoudstoestand van jouw woning?

De staat van onderhoud en de waarde van jouw woning zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een woning die veel onderhoud nodig heeft kan potentiële kopers afschrikken. Probeer door de ogen van potentiële kopers naar je eigen huis te kijken. Wat valt je dan op? Wij adviseren onze klanten om klein (achterstallig) onderhoud aan te pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klemmende ramen en/of deuren, schilderwerk, lekkende kranen of lekkende dakgoten.

5. Ga je je woning zelf verkopen of schakel je een makelaar in?

Om geld te besparen kun je je huis zelf verkopen. Denk er van tevoren wel over na of je dit zelf kunt en wilt doen. Bij het verkopen van een huis komt een hoop regel- en uitzoekwerk kijken. Je moet niet alleen de juiste vraagprijs bepalen en je huis onder de aandacht brengen, maar ook zelf bezichtigingen doen, onderhandelen en de koopovereenkomst opstellen. Hier komt de nodige juridische kennis bij kijken. Daarnaast kost het natuurlijk ook een hoop tijd.

De meeste mensen schakelen een verkoopmakelaar in. Met een verkoopmakelaar vind je over het algemeen sneller een koper, ligt de verkoopprijs hoger en kun je gebruik maken van de kennis en expertise van iemand die op de hoogte is van de huizenmarkt en wet- en regelgeving kent omtrent het verkopen van een huis.

Kun je hulp of advies gebruiken bij het beantwoorden van bovenstaande vragen? Wij helpen je graag op weg. Gratis en vrijblijvend. Neem contact met ons op of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

>> Vraag het gratis Verkoop Magazine aan